Leegstandswet


UW WONING STAAT TE KOOP

Een deel van onze opdrachtgevers in Rotterdam heeft de woning ook in de verkoop staan. Om dubbele woonlasten te voorkomen is tijdelijke verhuur van het huis of appartement een middel om leegstand te bestrijden. Verhuren aan expats kunt u dus helpen als u uw oude woning nog niet heeft verkocht en reeds een nieuwe woning heeft aangeschaft.property-09

TOESTEMMING HYPOTHEEKVERSTREKKER

U heeft toestemming van de hypotheekverstrekker nodig wanneer op het pand een hypotheek rust. Deze toestemming is nodig om de woning tijdelijk gemeubileerd te kunnen verhuren. De gemeente is hierin geen partij. Om woonruimte tijdelijk te kunnen verhuren is wel toestemming nodig van de gemeente. U moet hiervoor een Leegstandswet vergunning aanvragen. Met deze vergunning kunt u toestemming krijgen van uw hypotheekverstrekker om uw huis of appartement te verhuren in Rotterdam.

Alleen de volgende soorten woonruimte kunnen tijdelijk worden verhuurd. Woonruimte in een voor de verkoop bestemde woning, die:

  1. nog nooit bewoond is geweest (nieuwbouwwoning);
  2. in de twaalf maanden voordat de woning leeg kwam te staan door de eigenaar geheel of grotendeels bewoond is geweest of, wanneer de woning minder dan een jaar geleden is opgeleverd, sindsdien door de eigenaar bewoond is geweest);
  3. in de tien jaar voordat de woning leeg kwam te staan slechts drie jaar (geheel of gedeeltelijk) verhuurd is geweest.
  4. woonruimte in een voor sloop of renovatie bestemde huurwoning.
  5. woonruimte in een gebouw bestemd voor groepsgewijze huisvesting, verzorging of verpleging, logiesverschaffing, administratie en/of onderwijs dat in afwachting is van een bepaalde andere bestemming.
  6. Huurwoningen die bestemd zijn voor sloop of renovatie mag u maximaal 7 jaar verhuren. Leegstaande gebouwen zonder woonbestemming mag u maximaal 10 jaar verhuren. De vergunning wordt verleend voor de duur van twee jaar. Op uw verzoek kan de vergunning verlengd worden met telkens maximaal één jaar tot de maximale duur is bereikt. De vergunning voor te koop staande koopwoningen wordt voor 5 jaar ineens verleend.

LEEGSTANDSWET EN EXPATS GEEN GOEDE COMBINATIE

Verhuurmakelaar Weenawonen verhuurt over het algemeen alleen aan expats. Dit heeft te maken met de huurbescherming. Expats zijn voor hun werkgever tijdelijk in Rotterdam werkzaam aan een opdracht op project. U bent er zeker van dat zij na een bepaalde periode de woning gaan verlaten. De klanten waar wij mee werken zijn expats in het hogere segment en zoeken een woning voor minimaal één jaar. De bedrijven en overige betrokkenen steken veel tijd en geld in het vinden van de perfecte woning voor hun werknemer. Om die reden vinden zij het prettig als de werknemer tussentijds niet hoeft te verhuizen en dat de woning uit de verkoop wordt gehaald. Bezichtigingen worden dus niet toegestaan. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar de multinationals welke wij vertegenwoordigen huren liever geen woningen op basis van de Leegstandswet. Voordeel is dat wij verhuren in het hogere segment, met goede budgetten en lange periodes.

WIJ HELPEN U GRAAG!

Heeft u uw woning of appartement in Rotterdam te koop staan en wilt u gemeubileerd verhuren aan een expat via de Leegstandswet? Eén van onze verhuurmakelaars komt graag bij u langs voor een informatief gesprek.

nl_NLDutch